Drulă: De la 1 ianuarie intră în vigoare vreo 20.000 de pensii speciale

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni seară, la B1Tv, că de la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare 20.000 de pensii speciale pentru aleşii locali, el adăugând că ar trebui abrogate.Drulă a precizat că proiectele USR care prevăd abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi ale aleşilor locali sunt “blocate” fie la Biroul Permanent, fie la comisiile parlamentare. “Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum. Reamintesc că e vorba de pensii speciale, că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală. De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleşilor locali, ale primarilor, prorogate an de an. Acolo avem la fel un proiect al USR. De data asta l-au trimis la comisie, dar e blocat în sertarul de la Senat de luni de zile”, a menţionat liderul USR.

Cătălin Drulă a subliniat că reforma pensiilor speciale reprezintă jalon în PNRR. El a menţionat că are informaţii potrivit cărora Comisia Europeană ar fi nemulţumită în legătură cu implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

“Cu pensiile speciale trebuie să facă ceva, e jalon. Comisia este, din câte ştiu eu şi ce informaţii am, din ce în ce mai nemulţumită. Dacă le-a dat un pic de clemenţă la primele tranşe – pentru că vin în două tranşe anuale banii PNRR – deja acum se îngroaşă gluma”, a spus el.

Liderul USR a subliniat că, potrivit articolului 16 din Constituţie, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, motiv pentru care “nu ar trebui să existe privilegiaţi, caste, grupuri” care să aibă reguli speciale. “Trebuie să existe o formă de-a primi această pensie pe bază de contributivitate. OK, dacă nu a existat contribuţie la momentul respectiv, că aşa a fost de natură legea şi au fost anumite categorii,

 » Aflați mai multe informații aici.