Drumuri – România va depăși o bornă istorică de kilometri

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a transmis că anul acesta am putea avea parte de câteva premiere pentru infrastructura rutieră din România.

Oficialul a prezentat și o listă cu proiectele rutiere majore care pot fi inaugurate în acest an.

CITEȘTE ȘI Audi rămâne la distanță de rivalii BMW și Mercedes, după un an de scăderi

„Depășim borna de 1000 km de autostradă dați în trafic. România are, în prezent, 994 km de drumuri de mare viteză. Știu că a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii trei ani în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, ne permite să spunem că vom atinge borna de 2000 km până în anul 2030.”, a anunțat secretarul de stat, potrivit Adevarul.

Acesta a precizat că toți cei aproximativ 320 de km ai Autostrăzii Ploiești-Pașcani (Autostrada Moldova) A7 vor fi în execuție până în primăvara acestui an, ceea ce înseamnă că numai aici vor fi 13 șantiere deschise.

1.000 km cu contract de execuție lucrări

Sursa citată menționează că, la finalul anului 2023, depășim și borna de 1000 km de drumuri de mare viteză cu contract de execuție pentru lucrări.

„Pe lângă cei 554 km drum de mare viteză contractați pentru execuție până acum, anul acesta vom mai semna contracte de execuție pentru încă aproximativ 680 km (405 sunt deja în licitație).”, subliniază Ionel Scrioșteanu.

Totodată, va începe construcția la primul tronson de autostradă în zona montană și care prevede și construcția unui tunel de autostradă cu o lungime de 1,3 km: Lotul 4 Țigveni – Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Pitești.

,,Autostrada Sibiu-Pitești este cel mai important proiect de infrastructură rutieră și, totodată, cu cele mai complexe lucrări,

 » Aflați mai multe informații aici.