Efectele uimitoare ale unui meci de fotbal asupra sănătății

Dacă credeți că vizionarea fotbalului este o pierdere de timp, atunci trebuie să vă schimbați punctul de vedere. Cu un număr estimat de 4 miliarde de fani, fotbalul este considerat cel mai popular sport din lume.

În această perioadă când se desfășoară Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar, zeci de milioane de microbiști sunt în fața televizoarelor pentru a urmări meciurile. 

Acest lucru are efecte asupra sănătății. Ei bine, un studiu a arătat că vizionarea meciurilor de fotbal sunt, de fapt, benefice pentru sănătatea ta. Așa că, a urmări meciurile din Cupa Mondială de Fotbal de la Qatar îți poate îmbunătăți sănătatea, chiar dacă ți s-a spus că te uiți prea mult la fotbal, menționează site-ul JT

Vizionarea unui meci ”antrenează” inima

Oamenii de știință au descoperit că vizionarea sportului este de fapt echivalentul unui antrenament cardiovascular moderat, cum ar fi o plimbare vioaie de 90 de minute, potrivit The Sun.

Sondajul lor, realizat de BetVictor și Universitatea din Leeds, a analizat 25 de fani Leeds cu vârste cuprinse între 20 și 62 de ani și a constatat că, pe parcursul a trei jocuri, ritmul cardiac mediu a crescut până la 130 BPM (în creștere cu 64 la sută în medie).

Această creștere a ritmului cardiac este cunoscută sub numele de “stres pozitiv” și este un antrenament cardio similar cu o plimbare vioaie.

Studiul a arătat, de asemenea, că vizionarea unui meci în care echipa favorită câștigă poate reduce semnificativ tensiunea arterială – ceea ce scade riscul de atac de cord și accident vascular cerebral – precum și creșterea sănătății mentale.

Iar cu cât fanii și-au susținut clubul mai mult, cu atât efectele fiziologice și psihologice însoțitoare sunt mai mari.

Eliberator de emoții

Dr.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on