Electrolux extinde valul concedierilor în România, din cauza Rusiei și Ucrainei FOTO ULTIMA ORĂ

Compania suedeză Electrolux, cel mai mare producător de electrocasnice din Europa, va extinde valul de concedieri și în România, în primă fază urmând să disponibilizeze peste 100 din cei 740 de angajați.

Planul a fost deja prezentat autorităților locale, compania înștiințiind și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ( AJOFM ) Satu Mare despre inițierea procedurilor de concediere colectivă.

Argumentul este că grupul suedez se confruntă cu reducerea numarului de comenzi începând cu luna martie 2022, ca urmare a pierderii unui volum insemnat de comenzi din Ucraina și din Federația Rusă.

În toamnă, Profit.ro a anunțat că grupul suedez Electrolux, cel mai mare producător de electrocasnice din Europa, prezentă și în România, va concedia 4.000 de angajați la nivel global, dintr-un total de circa 50.000 de persoane, urmând să suporte o taxă de restructurare de aproximativ 100 de milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița se pregătește să își suspende activitatea 3 ani

În 2021, Electrolux avea aproape 52.000 de angajați la nivel global, chiar și după ce și-a redus forța de muncă cu 40.000 persoane în 20 de ani.

Compania are o cotă de piață în America de Nord de 11% și tocmai a reintrat pe piața din India, după o absență de patru ani.

În toamnă, însă, a anunțat planuri de reducere a costurilor și a avertizat că profitul său va scădea, în condițiile în care inflația ridicată și încrederea scăzută a consumatorilor micșorează cererea pentru electrocasnicele sale.

Cererea de electrocasnice în Europa și Statele Unite a scăzut într-un ritm accelerat în trimestrul trei, stocurile mari ale retailerilor și dezechilibrele lanțului de aprovizionare mărind costurile și ineficiența.

 » Aflați mai multe informații aici.