Elemente de muniţie, fiole de morfină şi o substanţă care pare a fi TNT, descoperite la Vama Siret asupra a trei persoane îmbrăcate în haine militare

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 18:46

515 citiri

Elemente de muniţie şi o cutie cu trei fiole de morfină au fost găsite de vameşii de la Siret, într-un microbuz care intra în ţară. Bunurile au fost descoperite asupra a trei persoane, îmbrăcate în haine militare, care aveau paşapoarte spaniole.

Autoritatea Vamală Română (ANV) a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au găsit mai multe bunuri ascunse. Marfa era într-un microbuz care încerca să intre în ţară.

Este vorba de “o bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripţie în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de iniţiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm”.

De asemenea, echipele de control au mai descoperit o cutie cu trei fiole cu substanţă lichidă cu inscripţia morfină, soluţie injectabilă şi un cartuş letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74.

ANV a menţionat că bunurile au fost reţinute de la trei persoane, echipate in haine militare, având paşapoarte emise în Spania. Bunurile au fost predate organelor de cercetare, în vederea continuării verificărilor.

Citește și:

Secretarul de stat din Ministerul Turismului, Dimitrie Horaţiu Clepan, a recunoscut public că nu ştie limba engleză.
Oficialul a participat la o şedinţă a miniştrilor Turismului, care a…

USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR.
Totodată,…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on