Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea VIDEO

Jucătoarea de tenis cu tată de origine română Emma Răducanu a primit medalia Ordinului Imperiului Britanic din partea Regelui Charles al III-lea, la puțin mai mult de un an după ce a devenit prima jucătoare de tenis venită din calificări care a reușit să câștige un titlu de Mare Șlem, la US Open, informează BBC.

În ciuda unui sezon 2022 dezamăgitor, fenomenul Emma Răducanu a fost onorat. Jucătoarea britanică al cărei tată este român a făcut senzație anul trecut, după ce câștigat 10 meciuri fără ă piardă niciun set, cucerind trofeul la US Open, obținând victoria finală în fața canadiencei Leylah Fernandez, arată Agerpres.

CITEȘTE ȘI FOTO CFR Călători lasă …fără locomotivă Trenul Regal pentru petrecerea „Șpriț și lăutari” de Ziua Națională

Grație acestei performanțe fără precedent, pe care a realizat-o la vârsta de doar 18 ani, Emma Răducanu a fost numită marți membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către Regele Charles al III-lea, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Windsor.

“A fost grozav să primesc această onoare astăzi, din partea Majestății Sale Regale. Mă simt extrem de recunoscătoare” a spus Emma Raducanu.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on