Enache (CCR): Declaraţia Universală a Drepturilor Omului reprezintă unul dintre pilonii..

Enache (CCR): Declaraţia Universală a Drepturilor Omului reprezintă unul dintre pilonii ordinii mondiale2022-12-10 09:51:11Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis, sâmbătă, că cele peste şapte decenii de la proclamarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului sunt garanţia că aceasta reprezintă unul dintre pilonii ordinii mondiale.

“Ziua Internaţională a Drepturilor Omului îmi oferă oportunitatea să reafirm angajamentul de promovare şi consolidare al acestora, dar şi să reînnoiesc îndemnul de a reflecta asupra faptului că fiecare instituţie, dar şi fiecare dintre noi are îndatorirea moral/juridică să acţioneze pentru a respecta, a apăra şi a exercita cu bună-credinţă drepturile care ne protejează pe toţi şi că este imperios necesar să contribuim împreună la întărirea acestui ideal al umanităţii, reprezentând cea mai bună modalitate de a împiedica inegalităţile şi discriminările”, se arată în mesajul preşedintelui CCR.

În opinia sa, pandemia şi tulburările apărute în ultimul an în relaţiile internaţionale au demonstrat că este nevoie de o reacţie solidară ori de câte ori valorile umanităţii sunt încălcate, pentru a asigura un climat de pace, de încredere şi de înţelegere reciprocă între oameni şi state.

“Respectarea, afirmarea şi garantarea acestor drepturi sunt şi vor rămâne priorităţi perene pentru întreaga omenire, pentru fiecare ţară, pentru fiecare cetăţean, mai ales în faţa degradării condiţiei omului în diferite regiuni ale lumii, în faţa noilor provocări ale inteligenţei artificiale, ale schimbărilor climatice şi ale pierderii biodiversităţii. Nimeni nu trebuie lăsat în urmă, iar, pentru aceasta, trebuie să continuăm să înlăturăm toate formele de nedreptate şi să promovăm, în schimb, în folosul fiecăruia, valoarea intangibilă a demnităţii umane”, a mai transmis Marian Enache. AGERPRES/(AS – editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea)

Citeşte şi:

* 10 decembrie – Ziua internaţională a drepturilor omului (ONU)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice.

 » Aflați mai multe informații aici.