Enel – Două fonduri gigant se luptă să cumpere Enel România. Când și la ce preț va fi vânzarea CONFIRMARE

Întreaga companie Enel România, pregătită spre vânzare, este evaluată la 1,8 miliarde euro-1,9 miliarde euro, iar alături de Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC), cea mai mare companie de electricitate elenă, concurează și fondurile de investiții Brookfield Asset Management și Amber Infrastructure Group, confirmă calcule, în care apare numele Goldman Sachs, informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Gigantul american Goldman Sachs, care a realizat anterior majorarea de capital la PPC, în valoare de 1,3 miliarde de euro, este și consilierul său pentru achiziția diviziilor Enel România din rețeaua de distribuție, producție (surse regenerabile) și furnizare a energiei electrice.

Vânzarea este de așteptat să fie semnată în februarie – martie 2023 sau cel târziu în aprilie, conform sursei citate.

CITEȘTE ȘI Cum explică Enel plecarea din România

Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC), cea mai mare companie de electricitate elenă, dar și fondurile de investiții Brookfield Asset Management și Amber Infrastructure Group se luptă pentru a cumpăra business-ul Enel din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Cum a anunțat anterior Profit.ro, întreaga companie Enel România este evaluată la 1,8 miliarde euro.

Ultima tranzacție importantă pe piața locală de energie, cea de vânzare a activelor grupului ceh CEZ, a avut cumpărător tot un asset-manager, grupul financiar austrialian Macquarie.

Grupul Enel și-a anunțat oficial exit-ul din România, confirmând astfel informațiile publicate anterior de Profit.ro. 

Renunțarea la operațiunile din România este programată pentru anul viitor.

De ce este important: În România, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării (Muntenia Sud –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on