Enel obține cel mai mare scor înregistrat vreodată în Dow Jones Sustainability

Cu o prezență de nouăsprezece ani consecutivi în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) și trei ani în DJSI Europe, Enel a obținut, pentru prima dată, un scor de 90/100 în S&P Corporate Sustainability Assessment (CSA).

Indicele reflectă angajamentul luat de Enel către un model energetic cu emisii zero prin promovarea decarbonizării economiei globale, deschiderea către inovație  și practicile responsabile de gestionare a afacerilor Mai mult, compania și-a reconfirmat poziția în evaluările de la sfârșitul anului ale FTSE4Good Index Series și ale indicilor Euronext Vigeo-Eiris la nivel global, European și eurozone

Poziția Enel de lider global în domeniul sustenabilității a fost confirmată din nou în prestigiosul Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), după evaluarea anuală a practicilor de sustenabilitate ale companiilor realizată de S&P prin cunoscutul său model de Global Corporate Sustainability Assessment. În ediția din 2022, S&P a evaluat aproape 250 de companii de utilități, iar Enel a obținut pentru prima dată un scor de 90 din 100, aproape de trei ori mai mult decât media industriei și al doilea cel mai mare. 

Enel este una dintre cele 8 companii de utilități electrice listate în DJSI World, împreună cu filiala sa spaniolă Endesa. În plus, filialele sud-americane ale Grupului, Enel Américas și Enel Chile, au fost confirmate și ele în Dow Jones Sustainability Emerging Markets Index și Dow Jones Sustainability MILA  Pacific Alliance Index, precum și în indicele Dow Jones Sustainability Chile Index.

Francesco Starace, CEO și director general al Grupului Enel, a declarat: “Această recunoaștere de către DJSI World reprezintă un stimulent pentru a continua să creștem gradul de performanța de mediu, socială și guvernativă, în special în scenariul dificil, competitiv și în continuă schimbare de astăzi. Prin integrarea inovației și sustenabilității în practicile de afaceri ale Grupului Enel,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on