Estonia, justificând majorarea cheltuielilor de apărare: Rusia nu a fost slăbită în mod grav de război până în prezent

scris astăzi, 17:23

Ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, nu consideră că Rusia ar fi fost grav slăbită în cele nouă luni de război în Ucraina, relatează duminică DPA, preluată de Agerpres.

“Trebuie să fim onești și clari: forțele navale și aeriene rusești sunt mai mult sau mai puțin la fel de mari ca înainte de război”, a declarat Pevkur pentru DPA în timpul unei vizite la Berlin.

CITEȘTE ȘI Agenția pentru criminalitate organizată din Marea Britanie recuperează fonduri suspecte de 54 milioane de lire sterline de la banca Barclays

Cu toate că au pierdut efective considerabile, forțele terestre ruse vor avea “mai devreme sau mai târziu” dimensiunea pe care o aveau înainte de 24 februarie, când și-au lansat ofensiva, sau chiar mai mare, a spus el.

Rusia va învăța din experiența sa militară în Ucraina, argumentează ministrul eston:”Nu avem niciun motiv să credem că amenințarea din partea Rusiei s-a redus cumva sau că amenințarea la adresa NATO se reduce”.

CITEȘTE ȘI Proteste în China din cauza restricțiilor Covid. Se cere demisia președintelui

Estonia intenționează să aloce anul viitor 2,84% din Produsul său Intern Brut (PIB) pentru apărare, potrivit lui.

În 2024, această sumă urmează să crească la 3,2%, mult peste obiectivul general al NATO de 2%. Aproximativ 1% din PIB-ul Estoniei a fost deja alocat în sprijinul armatei ucrainene, a spus el.

Pevkur a avertizat împotriva “oboselii din cauza războiului” a statelor occidentale.

Afla mai multe despre
razboi rusia ucraina
cheltuieli de aparare procent pib
nato rusia
estonia rusia  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on