Euroins pierde în procesul pentru întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA

Euroins România a pierdut la Curtea de Apel București procesul prin care a contestat o amendă de 450.000 de lei aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna ianuarie a acestui an, cu argumentul de întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La mijlocul lunii ianuarie 2021, Consiliul ASF a anunțat că a aplicat City Insurance și Euroins România, asigurători care dețin peste 70% din piața asigurărilor auto RCA, amenzi de 500.000 lei, respectiv 450.000 de lei, sancțiuni argumentate prin întârzierea despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. Anterior, în septembrie 2019, ASF a sancționat ambii asigurători cu amendă de 50.000 lei.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omniasig se luptă cu Renomia SRBA, controlat de cel mai mare intermediar de asigurări din Cehia, pentru TAROM, unul dintre cele mai mari conturi din România

În ceea ce privește Euroins, echipa de control a ASF a constatat, de asemenea, că nu ar fi formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu ar fi comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale. Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%.

CITEȘTE ȘI Sondaj IRES – 88% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită. Varianta unui premier PSD, susținută de 31% dintre cei chestionați; 25% nu au știut sau au refuzat să răspundă

Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on