Europalamentarii vor s-o interogheze pe Ursula von der Leyen pe tema contractului semnat cu Pfizer

Eurodeputații care conduc comisia COVID-19 a Parlamentului European au decis să îi ceară Ursulei von der Leyen să se prezinte fizic în fața grupului, potrivit unei declarații trimise în exclusivitate pentru POLITICO de către președintele acestei Comisii, europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt, informează G4media.

Parlamentarii vor să o întrebe pe Von der Leyen despre rolul ei avut în negocierea contractului masiv de vaccinare împotriva coronavirusului, în valoare de mai multe miliarde de euro, semnat în plină pandemie. În perioada premergătoare acestui contract, Von der Leyen ar fi schimbat mesaje text cu directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Acesta a refuzat pentru a doua oară invitația de a se prezenta în fața Parlamentului European pentru o audiere privind negocierile purtate cu Comisia Europeană referitoare la furnizarea de vaccinuri anti-Covid.

„Uniunea Europeană a cheltuit o mulțime de resurse publice pentru producția și achiziționarea de vaccinuri în timpul pandemiei. Parlamentul are dreptul la transparență totală în privința modalităților în care s-au efectuat aceste cheltuieli precum și negocierile preliminare care au condus la acestea”, a declarat Van Brempt în comunicat.

Până în prezent, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a evitat să răspundă la întrebările legate de ceea ce s-a întâmplat în acele luni cruciale.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on