Europarlamentarul Dacian Cioloș de Ziua Națională: ”Decenii în șir am așteptat să se schimbe politicienii care nu ne plăceau”

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 13:01

158 citiri

Europarlamentarul Dacian Cioloș susține că ”avem nevoie să aducem 1 Decembrie mai aproape de intimitatea noastră”, de familie.

Cioloș spune într-o postare pe Facebook, în care apare și o imagine cu el ținând în mâini drapelul primit la înmormântarea bunicului său, că a asistat la 1 Decembrie sărbătorit în ”felurite chipuri”.

”Ceremonios și milităros, cu discursuri, defilări și fanfară, cu fasole, ciolan și muzică, fiecare cum a simțit și cum a crezut că poate adăuga o mică bucurie Zilei Naționale.

(…) Cred că e prima dată când această zi națională îmi aduce mai multă intimitate decât festivism”, notează europarlamentarul român.

În mesajul său de Ziua Națională, el mai menționează:

”Multe dintre familiile noastre au avut de suferit în diverse momente ale istoriei din ultima sută de ani. Și dacă suferința părinților și bunicilor noștri nu a reușit să ne aducă bucuria de a fi români și de a fi fericiți împreună înseamnă că misiunea lor nu a reușit pe deplin.

România nu înseamnă doar pământ, bogății naturale și granițe. România suntem și noi.

Uneori, cred că României îi lipsește bucuria din ochii și inimile cetățenilor ei. Știu că decenii în șir am așteptat să se schimbe politicienii care nu ne plăceau sau să se întâmple ceva miraculos și mai știu că, în timpul acesta, am uitat să ne descoperim unii pe alții, să simțim apartenența la neam, mai ales că pe mulți dintre noi viața ne-a purtat prin pribegie”.

Citește și:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj de Ziua Naţională, precizând că „avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on