”Examen auto fără curcani”. Șefii de la ”Permise” Iași, înnebuniţi de o pagină de Facebook

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 19:31

749 citiri

Postările de pe Facebook referitoare la modul de organizare a examenelor pentru acordarea permiselor de conducere i-au scos din sărite pe angajaţii Serviciului din cadrul Prefecturii Iași.

Trei angajaţi ai Serviciului Regim Permise şi Înmatriculări, în frunte cu fostul şi actualul şef, l-au dat în judecată pe un şofer, cerându-i să şteargă postări de pe Facebook ironice la adresa activităţii. În primă instanţă, Judecătoria a respins acţiunea, întrucât reclamanţii nu au putut arăta care le-a fost prejudiciul concret, potrivit ziaruldeiasi.ro.

În februarie 2020, şeful de atunci al SRPÎ, Vasile Zacornea, actualul şef, Ştefan Grecu şi un poliţist din cadrul serviciului l-au chemat în judecată pe G.M.T. pentru „vătămarea dreptului la reputaţie”. Ieşeanului i s-a cerut plata a câte 5.000 de lei pentru fiecare reclamant, ca şi ştergerea de pe Facebook a tuturor postărilor de pe grupul „Examen auto fără curcani”, ca şi a grupului însuşi.

I s-a mai cerut şi să-şi ceară scuze public, pe Facebook şi într-un ziar local. În favoarea reclamanţilor a intervenit ulterior şi o altă examinatoare auto. Conform reclamaţiei depuse la Judecătorie, G.M.T. s-a înscris în 2017, împreună cu o cunoştinţă, pentru susţinerea examenului auto aferent categoriilor B şi E. Au dat examenul de două, respectiv trei ori, până să reuşească să-l ia. După prima încercare nereuşită, G.M.T. ar fi înaintat numeroase petiţii şi contestaţii şi ar fi creat grupul de Facebook „Examen auto fără curcani”.

Postările din acest grup ar fi depăşit „limitele decenţei şi profesionalismului”. Reclamanţii au apreciat că postările ar fi creat o percepţie publică negativă asupra reputaţiei lor şi i-ar fi afectat la nivel psihic şi emoţional, atât pe ei, cât şi pe membrii familiilor acestora. Ulterior, Zacornea şi-a majorat pretenţiile la suma de 10.000 de lei.

 » Aflați mai multe informații aici.