Exclus din AUR, deputatul Focșa vrea să rămână parlamentar și să dezbată violența domestică. Planul european de acțiune i se pare „presărat cu idei radicale” ⋆ Universul.net

Deputatul Dumitru Focşa afirmă, după ce a fost exclus din AUR şi i s-a cerut să renunţe la mandat pentru că şi-a agresat soţia, că tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării sale totale în cariera politică. El se declară dispus să iniţieze o dezbatere despre violenţa în familiile româneşti, ”conştientizând greşeala făcută”, potrivit News.ro.

Focşa critică planul european de acţiune împotriva violenţei domestice, despre care afirmă că e ”presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”, ”ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen”. ”E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere şi generarea de soluţii relevante pentru stoparea violenţei din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violenţă, de aceea lăsaţi-mă să mă dedic acestei cauze din poziţia de parlamentar”, conchide deputatul în mesajul postat pe Facebook.

”Am decis să ofer o declaraţie publică după câteva zile în care am ales să nu răspund solicitărilor presei şi zecilor de telefoane primite de la jurnalişti locali sau de la centru. Prin prezenta declaraţie nu doresc să mă disculp în ceea ce mă priveşte, fiind deja supus judecăţii publice prin masiva mediatizare a unui incident din familia mea la majoritatea televiziunilor. Îmi voi asuma cu responsabilitate greşeala făcută, având în acelaşi timp dreptul de a îmi apăra imaginea publică. Fără îndoială, nu există scuză pentru nicio faptă de violenţă şi mai ales cea îndreptată împotriva membrilor familiei. Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind şapte zile din şapte atât la Bucureşti, cât şi în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanţele cetăţenilor. În aceşti doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănţenilor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on