Experiența tulburătoare a unei vedete care a ajuns cu fetița la spitalul de stat: “Doamna anestezist a luat-o de mână și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână” VIDEO

Românii sunt îngroziți de scenariul în care ar ajunge să se interneze într-un spital de stat din România, de teama condițiilor proaste și de șpaga pe care s-au obișnuit să le-o dea medicilor. Pe de altă parte, multe mărturii ale pacienților din ultima perioadă arată că în unele spitale lucrurile s-au schimbat în bine.

Este și experiența trăită de vedeta de radio și televiziune Mihai Morar, care a ajuns în situația de a o interna pe fiica sa cea mică, Roua, diagnosticată cu pneumonie. Acesta a povestit într-un podcast episodul dificil pe care l-a trăit în luna decembrie.

De la amigdalită acută la pneumonie cu pleurezie

“O lăsasem acasă pe fiica mea cea mică, pe Roua, cu amigdalită acută, care era deja în a 4-a zi de tratament cu antibiotic, iar episoadele de febră apăreau în continuare o dată la câteva ore. Era aproape o săptămână de când era sub observație medicală, febra nu scădea, a început să tușească sec, să respire greu și am stabilit în acea zi să mergem cu ea din nou la un consult.

La cabinetul medicului pediatru, consultul la plămâni, precum și testul CRP indicau o infecție alarmantă. Asta la doar 4 zile după un alt consult amănunțit, la care plămânii nu arătau a fi deloc afectați, indicația medicului pediatru a fost pe loc internarea de urgență într-o clinică de pediatrie.

Doar că la radiografia pe care i-au făcut-o după internare, lucrurile nu arătau rău ci foarte rău.

Pe lângă starea generală alterată, palidă, încercănată, febră, tuse și insuficiență respiratorie, în poză, unul dintre plămânii Rouăi era înecat în lichid la propriu. Abia acum aveam diagnosticul exact: pneumonie cu pleurezie.

În aceeași seară în care abia se internase, medicii de la Spitalul de pediatrie îi fac trimiterea într-un spital care are secție de pneumologie pediatrică.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on