Expoziția unui artist austriac, anulată de managerul Muzeului de Artă Timișoara, în contextul Schengen: “Are oarece conexiuni diplomatice”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 15:01

1497 citiri

Managerul Muzeului Național de Artă din Timișoara, Filip Petcu a reacționat după decizia Austriei de a vota împotriva aderării României la spațiul Schengen și a anunțat că anulează o expoziție programată pentru 2024, la Muzeului Național de Artă din Timișoara, în colaborare cu parteneri din Austria.

„Urmare a celor petrecute astăzi, raportat la poziția Austriei față de România, se cuvine să luăm atitudine”, a scris Filip Petcu, pe pagina sa de Facebook.

Filip Petcu a declarat pentru Adevărul că evenimentul programat în 2024 a fost anulat.

„Nu doresc să dau nume, nu consider că este relevant sau constructiv, dar e vorba despre inițiativa unui om de afaceri austriac de a organiza expoziția unui artist austriac în 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, eveniment care ar fi punctat ca o confirmare în direcția unei bune colaborari româno-austriece, implicând și o relație de dialog a lucrărilor respectivei persoane cu patrimoniul muzeului.

Evenimentul are oarece conexiuni diplomatice pe care nu le voi detalia.

Consider – în contextul acțiunii Austriei raportat la includerea României în Schengen- că anularea acestei expoziții reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce privește deficitul de reciprocitate în relațiile diplomatice româno-austriece”, a transmis Filip Petcu, directorul Muzeului de Artă din Timișoara.

Citește și:

Românii dezbat respingerea aderării României la Spațiul Schengen la o zi după ce Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI. Olanda i s-a alăturat, în condițiile…

Incendiul a avut loc azi noapte, în jurul orei 01:00, pe autostrada A1 pe sensul de mers Timișoara-Nădlac.
Atât camionul cât și cele opt autoturisme pe care le transporta au ars în…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on