Facebook – amendă de 265 de milioane de euro

scris astăzi, 09:18

Autoritatea de reglementare în domeniul confidențialității datelor din Irlanda a impus o amendă de 265 de milioane de euro (277 de milioane de dolari) gigantului rețelelor de socializare Facebook, ducând totalul cu care a amendat grupul-mamă Meta la aproape 1 miliard de euro, transmite CNBC.

Sancțiunea a rezultat în urma unei investigații, începută în aprilie 2021, legată de expunerea online a unor date ale utilizatorilor, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI FOTO CFR Călători lasă …fără locomotivă Trenul Regal pentru petrecerea „Șpriț și lăutari” de Ziua Națională

Facebook a primit, de asemenea, ordin să ia o serie de măsuri corective.

Amenda este a patra pe care Comisariatul pentru confidențialitatea datelor (DPC) din Irlanda a aplicat-o uneia dintre companiile Meta.

Instituția este principalul organism de reglementare a confidențialității al Meta în Uniunea Europeană și are încă 13 anchete în legătură cu grupul de social media.

În septembrie, autoritatea a impus filialei Instagram a Meta cu o amendă record de 405 milioane de euro, pe care Meta plănuiește să o conteste.

DPC reglementează Apple, Google, Tiktok și alți giganți ai tehnologiei care au sediul central din UE în Irlanda.

În prezent, DPC are 40 de anchete deschise împotriva unor astfel de firme, inclusiv 13 investigații care implică Meta.

Autoritatea de reglementare irlandeză a afirmat într-un comunicat că alte autorități de reglementare relevante din UE au fost de acord cu decizia emisă luni, după ce le-a împărtășit luna trecută un proiect de hotărâre în cadrul sistemului ”ghișeu unic” al blocului pentru reglementarea companiilor multinaționale.

Afla mai multe despre
facebook
amenda
irlanda  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on