Facebook schimbă regulile legate de atacare a persoanelor publice pe platformele sale

Facebook va schimba regulile legate de atacare a persoanelor publice pe platformele sale și va considera că activiștii și jurnaliștii sunt persoane publice ”involuntare”, mărind protecțiile față de hărțuirea și bullingul orientate spre aceste grupuri, a afirmat directorul companiei pentru siguranță globală, transmite Reuters.

Compania de media socială, care permite comentarii mai critice la adresa persoanelor publice comparativ cu cele la adresa persoanelor private, își schimbă abordarea în privința hărțuirii jurnaliștilor și a ”apărătorilor drepturilor omului”, despre care afirmă că sunt în atenția publică din cauza activității lor și nu a faptului că sunt persoane publice, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Facebook este urmărită atent de parlamentari și autorități de reglementare la nivel mondial în privința practicilor de moderare a conținutului și a faptelor dăunătoare legate de platformele sale. Documentele puse la dispoziție de o informatoare, fostă angajată a Facebook, au stat la baza unei audieri a acesteia în Senatul SUA, săptămâna trecută.

Modul în care Facebook, care are circa 2,8 miliarde de utilizatori activi lunari, tratează persoanele publice și conținutul publicat de acestea a fost supus unor dezbateri intense. În ultimele săptămâni, sistemul de verificare încrucișată, care, potrivit Wall Street Journal, are ca efect exceptarea unor utilizatori cunoscuți de la regulile Facebook, a fost în centrul atenției.

Facebook face diferența între persoanele publice și persoanele private în protecțiile aplicate discuțiilor online: de exemplu, utilizatorii pot cere moartea unei celebrități în discuțiile de pe platformă, atâta timp cât nu dau tag sau nu îi menționează direct numele. Utilizatorii nu pot cere moartea unei persoane private sau a unui jurnalist, potrivit politicilor Facebook.

Compania a refuzat să ofere o listă cu alte persoane publice involuntare, dar a arătat că acestea sunt evaluate de la caz la caz.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on