Facebook testează un newsfeed cu mai puțină politică în peste 80 de țări

scris astăzi, 09:33

Compania americană merge mai departe cu planurile pentru reducerea volumului de postări despre politică din cadrul rețelei sale sociale, extinzând un test început în prima parte a anului.

În luna ianuarie, după atacul derulat de susținătorii lui Donald Trump asupra Capitolului, Mark Zuckerberg anunța că Facebook va afișa mai puțină politică utilizatorilor săi, într-o subtilă recunoaștere a rolului pe care platforma l-a avut în comunicarea și organizarea atacatorilor.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Câteva luni mai târziu, nivelul de politică de pe Facebook scădea pentru un număr limitat de utilizatori din Statele Unite, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia, Costa Rica și Indonezia, ca urmare a unei prime faze de test.

Acum, Facebook anunță că extinde acest test și că alte 75 de țări vor începe să vadă un nivel mai redus de politică în newsfeed.

Oficialii companiei nu spun care sunt cele 75 de țări, ci doar că un mic procent dintre utilizatorii din acestea vor vedea schimbarea, înainte ca aceasta să fie activată pentru toți utilizatorii.

Nu este prima oară când Facebook scade volumul politicii. Deja, din cauza acestor schimbări, paginile de Facebook ale multor publicații au suferit o scădere mai mică sau mai mare a audienței.

Dincolo de pagini, noua schimbare ar putea duce la scăderea reach-ului și pentru postările personale despre politică. Utilizatorii care scriu frecvent despre politică pe Facebook, s-ar putea trezi că, în fapt, vorbesc singuri.

Afla mai multe despre
facebook
politica  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on