Factura gaze – Cum să beneficiezi de reducere la prețul gazelor. Sfaturile unui expert

scris astăzi, 16:29

Facturile la gaze sunt aproape duble față de anul trecut. Deși de la 1 noiembrie se aplică măsurile de plafonare a prețurilor și compensare a facturilor, nu toată lumea beneficiază, însă, de ele.

Pentru un consum mai mic experții din energie vin cu sfaturi: pentru o factură mai mică la gaze, reglează temperatura casei, astfel încât în aer să nu fie mai mult de 21 de grade Celsius. De asemenea, ține geamurile închise atunci când centrala este pornită și aerisește în intervale scurte de timp.  

CITEȘTE ȘI GAZE – Cât ar plăti marii consumatori non-casnici care ar prefera să fie preluații de noii FUI, OMV Petrom și E.ON

Un grad în plus în casă crește consumul cu aproximativ 7-8 la sută. În plus, recomandarea experților este să setăm din centrală o temperatură mai scăzută a apei calde, astfel încât să nu necesite combinarea cu apa rece.  

Pentru facturi suportabile la gaze, atât experții, cât și furnizorii, spun că în această iarnă trebuie să fim foarte atenți la consum și la contoare, astfel încât să beneficiem nu doar de plafonarea prețului la gaze, ci și de schema de compensare.  

Cine poate beneficia de reduceri la tariful gazelor 

Reducerea de 33 la sută din prețul gazului se acordă doar celor care se încadrează în anumite limite de consum, care diferă de la lună la lună. „La nivelul unei case aflate într-o zonă rece a României, probabilitatea să poți veni cu o eficientizare atât de mare a consumului, încât să te încadrezi în aceste plafoane este improbabilă, exceptând situația de a sta în frig, care nu este deloc de dorit”, spune Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, la Digi 24.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on