Facturi energie – Consumatorii vulnerabili amână 6 luni plata. Supraimpozitare cu 80% a producătorilor, dar și plafonarea la 5% din costuri a profitului furnizorilor

Consumatorii vulnerabili de energie electrică și gaze naturale și-ar putea amâna cu șase luni plata facturilor, la cerere, conform amendamentelor votate luni de Comisiile economice din Senat la OUG 118/2021.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.
Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Comisiile economice reunite au votat în unanimitate luni, în bloc, mai multe amendamente aduse OUG 118/2021 privind compensarea facturilor la energie, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Printre amendamentele propuse de PSD a fost posibilitatea amânării cu șase luni la plata facturilor pentru consumatorii vulnerabili. Totodată, profitul furnizorilor a fost plafonat la maximum 5% raportat la costurile de furnizare.

Amendamentele aduse de PNL au prevăzut majorarea sumelor plătite de la bugetul de stat în contul facturilor și plafonarea prețului – pentru consumatorii casnici, precum și exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuției de cogenerare și a accizei și reducerea TVA – pentru cei noncasnici.

Printre modificări se află și supraimpozitarea cu 80% a producătorilor de electricitate, dar și plafonarea la 5% din costuri a profitului furnizorilor.

CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Producătorii locali de gaze naturale sunt supraimpozitați într-un mod asemănător încă din 2013.

“Mă bucur până la urmă că actualii colegi din arcul guvernamental au acceptat ideea de plafonare, pentru că într-adevăr nu se putea altfel. Pe lângă, noi cei de la PSD am propus și limitarea profitului furnizorilor. Am mai introdus un amendament foarte important,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on