Facturi energie și căldură – Cum vor funcționa cardurile cu ajutoare de la stat prin Poștă

Toți pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei lunar, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu care au venituri proprii mai mici sau egale cu 2.000 de lei pe lună, familiile beneficiare de alocație de susținere, precum și familiile sau persoanele singure cu drept de ajutor social în baza Legii venitului minim garantat vor primi acasă carduri de energie pe suport de hârtie în baza cărora vor beneficia anul viitor de ajutoare de la stat în sumă totală de 1.400 de lei cu care vor putea achita la Poștă din facturile curente sau restante la furnizorii de energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență anunțat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE).

Cardurile de energie vor putea fi folosite începând din luna martie 2023, până în 31 decembrie 2023, a anunțat ministrul de resort, Marcel Boloș, la Antena 3, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Europa acuză SUA că profită de pe urma războiului din Ucraina

Am gândit acest mecanism prin Poșta Română pentru că avem în vedere toate formele de consum energetic. Avem două tranșe de 700 de lei, de două ori pe an. Avem în vedere sezonul rece, respectiv sezonul care începe în octombrie – noiembrie și continuă până în luna martie-aprilie. Prima tranșă în februarie, a doua în septembrie (…). Plățile se pot face începând cu luna martie și trebuie să ținem cont că facturile vin și cu două luni decalare, față de momentul la care am avut consumul. S-ar putea ca în martie să avem facturi de pe luna ianuarie. Prin Poșta Română, mecanismul a fost gândit ca toate formele de consum energetic să fie acoperite.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on