Facturi – Insulele Canare, destinație pentru europenii care fug de facturile mari la utilități. Povestea unei familii

În fiecare dimineață, dezvoltatorul de software Victor Varlamov intră la muncă de pe o insulă însorită din Spania, după ce perspectiva unor facturi mari la încălzire și iarna agravată de războiul din Ucraina l-au determinat să își părăsească țara adoptivă Polonia.

Victor Varlamov, în vârstă de 50 de ani, împreună cu soția și fiica s-au mutat în urmă cu două luni de pe coasta poloneză a Mării Baltice până pe insula Gran Canaria, una dintre cele opt insule care formează arhipelagul Insulelor Canare spaniole, și intenționează să rămână aici în lunile următoare, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Începutul de decembrie poate să aducă niște fluctuații pentru piața petrolului

„Criza economică și mai ales situația războiului m-au adus aici”, spune Victor Varlamov, care este cetățean rus.

Victor Varlamov nu este singurul care caută o țară cu o climă mai caldă și cu un trai mai ieftin, în timp ce în paralel organizațiile de promovare a turismului din sudul Europei au profitat de criza costului vieții pentru a promova avantajele petrecerii iernii peste hotare pentru cei din țările nordice.

Înainte de a pleca din orașul polonez Gdansk, unde trăia din 2016, Victor Varlamov a calculat că ar economisi lunar 250 de euro pe chirie și ar plăti 140 de euro pentru toate utilitățile și internet, în loc să plătească 200 de euro numai la electricitate în Polonia.

Acum, cu banii economisiți, Victor Varlamov spune că ia masa în oraș și în plus se bucură de plimbările pe plajă în pauza de masă. „Realitatea este peste așteptările mele”, spune Varlamov.

În luna septembrie a acestui an, Guvernul regional din Insulele Canare, unde temperatura medie în timpul iernii este de 20 de grade Celsius,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on