FAN Courier- investiții record. Impact însă puternic la profit. Extindere în alte țări

FAN Courier estimează că va încheia 2022 cu o cifră de afaceri de 225 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de anul anterior, pe fondul unui an plin de provocări și incertitudini. Compania a continuat investițiile masive în tehnologizare, digitalizare și servicii de livrare alternativă, precum și în extinderea și automatizarea HUB-urilor, consolidându-și poziția de lider al pieței de curierat. 2022 este și anul cu un nivel record al investițiilor planificate și realizate: 31,5 milioane de euro.

Pentru anul viitor, compania estimează o creștere a pieței de curierat cu 10-15%, după ce în acest an a atins o valoare de 850 milioane de euro. În contextul avansului industriei, FAN Courier previzionează pentru anul următor o creștere de 15% a business-ului propriu.

“2022 a fost un an plin de incertitudini și provocări, venit după alți doi ani dominați de imprevizibilul dat de pandemie. Anul acesta, cea mai mare provocare a fost gestionarea corectă a creșterii prețurilor la combustibil și energie, costuri cu impact semnificativ în activitatea noastră curentă.

CITEȘTE ȘI Coreea de Nord execută public doi adolescenți / Aceștia ar fi vizionat și distribuit filme sud-coreene

Din cauza acestor scumpiri, am fost nevoiți să majorăm tarifele cu 6-7% și să introducem indexul de combustibil pentru fiecare expediție. Impactul creșterii costurilor a fost atât de puternic încât ne așteptăm la o scădere semnificativă a profitabilității.

Am observat în piață, mai ales după izbucnirea războiului în Ucraina, dar și din cauza scumpirilor în lanț la produsele de bază, o stare de așteptare și de chibzuință în rândul consumatorilor, stare generată în mare parte de scăderea puterii de cumpărare.

La categoria vești bune putem aminti o creștere a interesului clienților pentru livrările alternative – lockere, Collect Point,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on