Farmaciile din România îşi vor împărţi anul acesta un tort de 30 miliarde lei

Farmaciile au ajuns să reprezinte unul dintre cele mai profitabile business-uri, cu o cifră de afaceri care ar putea trece în acest an de graniţa de 30 de miliarde de lei, un rezultat istoric, arată o analiză Frames.”Epidemia nedeclarată de gripă, formele tot mai agresive de răceli şi efectele COVID, cu noua sa formă extrem de virulentă – Flurona, generează o afacere spectaculoasă pentru producătorii şi comercianţii de medicamente. Dincolo de fabricile de medicamente, farmaciile au ajuns să reprezinte unul dintre cele mai profitabile business-uri, cu o cifră de afaceri care ar putea trece în acest an de graniţa de 30 de miliarde de lei, un rezultat istoric”, arată o analiză Frames.

Analiştii spun că farmacia este locul în care mulţi dintre români caută soluţiile pentru problemele de sănătate pe care le au, într-o ţară în care automedicaţia este un fenomen larg răspândit.

”În loc să meargă la medicul de familie, să îşi facă analize periodic, să încerce să prevină problemele de sănătate, mulţi dintre români aleg să se trateze cu tot felul de medicamente şi suplimente, multe dintre ele alese pe baza reclamelor de la tv. Dincolo de semnalele de alarmă trase de medici în privinţa pericolelor tratamentelor luate ,,după ureche’’, cert este că farmaciile profită din plin de acest fenomen”, mai arată analiza.

Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Frames, afacerile celor peste 3.800 de firme specializate în comercializarea cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate (CAEN 4773), ar putea trece în acest an de nivelul de 30 de miliarde de lei.

Firmele respective au încheiat anul 2021 cu afaceri de 24,2 miliarde de lei, iar estimările Frames arată că anul 2022 a fost unul şi mai spectaculos din prisma încasărilor.

”Creşterea puternică a preţurilor din 2022 şi avansul semnificativ al consumului de astfel de produse au făcut ca 2022,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on