Farmacistul-anarhist, băgat la pușcărie pentru ultraj judiciar: „Cumpăr de la Târg spray paralizant și cuțit, fac și Molotov!”

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 03:01

505 citiri

Alexandru Veștea – un farmacist care a amenințat cu moartea o procuroare și a promis că dă foc Parchetului unde aceasta lucrează – a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu executare pentru ultraj judiciar.

Nemulțumit de o soluție dată de procuroare, bărbatul a trimis zeci de e-mail-uri în perioada mai-septembrie 2021, în care amenința că va comite un atac cu sticle Molotov asupra Parchetului, îi va bate pe cei care l-au neîndreptățit și, la final, va ucide „și un procuror nevinovat”.

Curtea de Apel București a infirmat hotărârea instanței de fond și a schimbat regimul de executare al pedepsei lui Alexandru Veștea din închisoare cu suspendare în închisoare cu executare. Decizia luată joi, 8 decembrie, este definitivă.

Bărbatul, de profesie farmacist, este trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de violare de domiciliu, a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, a unei infracţiuni de violenţă în familie, a unei infracţiuni de hărţuire, şi a unei infracţiuni de ameninţare.

În apelul formulat, procurorii au solicitat instanței majorarea pedepsei cu încă 3 ani, maximum prevăzut de lege pentru ultraj judiciar.

Motivarea judecătorilor: „O pedeapsă cu suspendare ar fi inutilă”

În motivarea condamnării definitive, Curtea de Apel București a reținut următoarele:

  • „În ceea ce privește pedeapsa, Curtea apreciază că sub aspectul cuantumului – 1 an închisoare – aceasta este justă în raport cu limitele prevăzute – 4 luni și 15 zile și 1 an și 6 luni închisoare – și cu criteriile generale de individualizare.
  • Solicitarea Parchetului (…) care prevede că pedeapsa pentru infracțiunea continuată se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea respectivă, al cărei maxim se poate majora cu cel mult 3 ani,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on