Fed VIDEO – Într-un discurs la Washington, președintele Fed indică ce poate face banca centrală americană. Wall Street – la maximele ultimelor peste 2 luni

scris astăzi, 00:17

Principalii indici de pe Wall Street s-au apreciat puternic miercuri, întrerupând o serie de trei sesiuni de scăderi consecutive, după ce președintele Fed, Jerome Powell, a indicat că banca centrală americană ar putea reduce ritmul de înăsprire a politicii monetare chiar în această lună.

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum – Piețele financiare și provocările noilor crize – Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.
Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Powell a declarat că o creștere mai mică a ratelor dobânzilor ar putea avea loc încă de la ședința de politică monetară a Rezervei Federale din decembrie, dar a avertizat, de asemenea, că este posibil ca ratele să rămână ridicate pentru o perioadă îndelungată, pentru a reduce inflația.

“Momentul pentru temperarea ritmului de creștere a ratelor ar putea veni chiar la ședința din decembrie”, a spus Powell într-un discurs la Brookings Institution din Washington, citat de MarketWatch.

CITEȘTE ȘI Investitorii se activează la final de lună. Volumele se majorează și indicii au aprecieri consistente

Acțiunile americane au recuperat pierderile din prima parte a zilei după comentariile lui Powell și au închis puternic în urcare.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 3,1%, până la 4.080 puncte, cel mai ridicat nivel începând cu 12 septembrie, potrivit datelor agregate de Investing.com.

Dow Jones a avansat cu 2,2%, la 34.589 puncte și a ieșit, tehnic, din piața bear, cu o creștere de 20,4% față de cel mai recent minim,

 » Aflați mai multe informații aici.