Femeia care a detonat bancomatele din Constanța face parte din temuta grupare mafiotă Ndrangheta. La câte jafuri a participat

O italiancă de 55 de ani, despre care autoritățile spun că ar face parte dintr-un temut sindicat al crimei din Italia, a fost reținută în Constanța, după ce, împreună cu un român, a provocat o explozie, ca să fure banii dintr-un automat bancar.Ce nu știau cei doi este că erau filați de poliție. Imediat după lovitură au fost capturați de trupele speciale. Polițiștii susțin că sunt aceleași persoane care au detonat acum 10 zile și bancomatul din comuna Castelu.

Katia Sanginesi, despre care politiștii români spun că ar face parte din ‘Ndrangheta – un puternic sindicat al crimei din Calabria, Italia, acuzat de trafic de droguri, spălare de bani, șantaj și violențe – acționa la noi în țară ajutată de românul Cătălin Apostol.

Cei doi au dat atacul asupra automatului bancar de la intrarea în Pavilionul Expozițional din Constanța la ora 3 și 35 de minute, dimineața. Surse din poliție spun că ar fi folosit o substanță asemănătoare trinitrotoluenului, pe care au detonat-o în timp ce în imobil erau trei paznici.

Au luat din bancomatul detonat 90.000 de lei

Cristian Hagea, director ADPP Constanța: ”Unul dintre paznici, așa cum are și în consemn, era în interiorul pavilionului, partea dinspre intrarea principală, a auzit explozia. Explozia a însemnat pe lângă zgomot și foarte multe materiale care au fost aruncate spre interiorul pavilionului, a sunat la 112 și a ieșit afară după cei care au comis fapta. I-a văzut, i-a văzut, a încercat să îi prindă, dar nu a reușit”.

Din bancomatul pe care care l-au distrus cu explozibil, italianca și complicele ei român au plecat cu 90.000 de lei – spun surse din anchetă.

Primul paznic care a auzit exploziția ar fi încercat să îi captureze, dar cei doi au fugit cu o mașină.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on