”Festival” de comentarii pe pagina de Facebook Jandarmeriei. Se cere reluarea examenului la care 11 candidați notați inițial cu 2 au primit 10 la contestație

Explicațiile Jandarmeriei Române cu privire la modul prin care 11 candidați care au participat la admiterea în școlile de subofițeri au obținut punctaj maxim la contestații, deși inițial obținuseră note de 2 și 3, au stârnit sute de reacții din partea internauților.

Comunicatul de presă a fost postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române ca o încercare de lămurire a încurcăturii din timpul examenului de admitere în școlile de subofițeri de la Fălticeni și Drăgășani.

În timpul probei scrise, 11 candidați care au susținut examenul la sediul Inspectoratului de Jandarmi din Prahova au primit ”dintr-o eroare” subiectele date în sesiunea din martie 2021, nu pe cele aferente probei din octombrie 2021.

” În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

– În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

– Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Cum s-a întâmplat eroarea

Potrivit unor surse, înainte cu câteva zile de proba scrisă, jandarmii implicați în comisia de examinare au făcut o serie de probe pentru a vedea dacă sistemul de transmitere a subiectelor este funcțional.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on