Fetiţă, cu arsuri la ochi după ce a fost expusă la o lampă cu ultraviolete la un spital din Capitală

O fetiţă de un an şi jumătate şi tatăl său ai suferit arsuri corneene după ce au fost expuşi accidental la o lampă cu ultraviolete la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Capitală. Spitalul a dat detalii despre incident şi a anunţat că face o anchetă administrativă, iar asistentul implicat a demisionat. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis că vor fi făcute verificări la unitatea sanitară.”Pacienta minoră, în vârstă de un an şi jumătate, s-a prezentat la Camera de Gardă a spitalului însoţită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide fost depistată infecţia cu virus respirator sinciţial, ceea ce a impus ca atât copilul, cât şi tatăl, să fie izolaţi în spaţiul special destinat pacienţilor care prezintă acest tip de infecţie. După finalizarea consultaţiei, pacienta a primit din partea medicului recomandare de tratament la domiciliu. Precizăm faptul că, în timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era în funcţiune şi a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulată ulterior a reieşit faptul că pacienta minoră şi părintele însoţitor au fost expuşi accidentala la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii spitalului.

De asemenea, anunţă că ancheta internă a fost demarată de conducerea unităţii sanitare, care sa autosesizat in urma informaţiilor apărute  în spaţiul public, până în acest moment neexistînd o sesizare oficială din partea familiei.

Sâmbătă, |a ora !2:45, familia a fost contactată direct de citre Directorul Medical Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care a exprimat regretul pentru producerea incidentului şi s-a interesat despre starea de sănătate a fetiţei ăi a tatălui acesteia, ”oferind tot sprijinul medical pe care spitalul îl poate furniza.

”În acest moment, în cadrul unităţii sanitare este în desfăşurare ancheta administrativă, asistentul medical implicat depunându-şi demisia în urma incidentului.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on