Florin Cîțu: „PNL va încerca să facă o majoritate după votul de mâine”. Funcția de premier, la liberali ⋆ Universul.net

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat marți dimineață că parlamentarii liberali nu vor vota nici în comisii, nici în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș. El a mai spus că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”.

„Decizia de vot a fost luată aseară în BEx – ne vom abține la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest guvern. Este decizia PNL în BEx de a fi prezenți, vom asigura cvorum, dar de a nu vota acest guvern”, a declarat Florin Cîțu marți, precizând că parlamentarii PNL se vor abține de la vot și în comisii, și în plen.

Președintele PNL a mai spus că este deschis pentru o reluare a discuțiilor cu USR.

„Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a mai spus Cîțu, arătând că, dacă și USR dovedește aceeași deschidere, discuțiile între cele două partide se pot relua.

„PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. (…) Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier”, a afirmat Cîţu la Parlament.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate pentru formarea coaliţiei, Cîţu a răspuns: „Nu înţeleg asta cu pasul în spate. Toţi trebuie să facem pasul în faţă aici,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on