Florin Cîţu susţine că a fost refuzat de Dacian Cioloş când a solicitat refacerea coaliţiei cu USR

Fostul premier Florin Cîţu spune că nu regretă faptul că l-a schimbat pe Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, decizie care a dus la ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR. În acest context, el susţine că a dorit refacerea alianţei cu USR, însă fostul preşedinte al Uniunii Dacian Cioloş a refuzat acest lucru.Întrebat, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv, dacă regretă remanierea fostului ministru al Justiţiei Stelian Ion, gest care a dus la ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR, Florin Cîţu a răspuns că nu îi pare rău pentru acea decizie. 

„Nu (regretă că l-a dat afară din Guvern pe Stelian Ion – n.r.). Şi aici trebuie să discutăm mai multe despre USR pentru că şi ei au început un atac, sunt mai multe… nu despre asta este vorba. Atunci am luat o decizie pentru că de partea cealaltă era o sfidare a modului în care conduceam acel guvern. Dar nu de acolo… am un alt regret. Am un regret că, după ce şi-au făcut jocul – s-au dus lângă AUR, ceea ce nu credeam niciodată, au votat moţiunea PSD, iar nu credeam niciodată – m-am dus tot la ei să facem coaliţia şi cel care astăzi nu mai este în USR a spus ”Nu”, domnul Cioloş, ceea ce îmi ridică multe semne de întrebare şi ar trebui să îşi ridice multe semne de întrebare”, a declarat Florin Cîţu. 

Fostul lider liberal crede că este nevoie de o refacere a alianţei dintre PNL şi USR. 

„Dar eu cred că doar împreună, după ce ne spunem ce avem de spus şi discutăm ca bărbaţii, putem să mergem mai departe”, adaugă Cîţu.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on