Focuri de armă între un grup de braconieri şi sivicultori pe raza Ocolului Silvic Marginea

Incidentul cu focuri de armă, desprins parcă dintr-un film de acţiune, a ţinut în alertă autorităţile locale în seara de luni, pe raza Ocolului Silvic Marginea, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Un grup de braconieri a declanşat o serie de focuri de armă, inclusiv asupra silvicultorilor, creând o situaţie periculoasă şi tensionată, scrie monitorulsv.ro.Totul a început în jurul orei 22:00, când şeful Ocolului Silvic Marginea a alertat direct şeful Secţiei 3 de Poliţie Rurală Marginea cu privire la zgomotele de focuri de armă auzite în zona Hardic din comuna Horodnic de Sus. Motivul presupus al prezenţei braconierilor în zonă ar fi fost cerbii lopătari, care se înmulţiseră considerabil în cadrul ţarcului.

Conform mărturiilor oamenilor din zonă, au fost auzite între 18 şi 20 de focuri de armă, iar braconierii păreau să tragă fără nicio reţinere. Şeful de ocol, Ionel Rotari, a reacţionat prompt şi a mobilizat o echipă formată din 15 silvicultori, care s-au alăturat forţelor de poliţie şi jandarmerie pentru a-i căuta pe braconieri. Cu toate acestea, întunericul a oferit braconierilor avantajul de a se ascunde, dar silvicultorii cunoscând terenul îndeaproape au pornit în urmărirea lor către zona Voievodeasa.

Într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, unul dintre silvicultori se afla la telefon în timp ce grupul a fost luat sub foc. Braconierii păreau să aibă echipamente de termoviziune, fapt ce le-a permis să-i vadă pe silvicultori în timp ce aceştia se apropiau prea mult. Cu strigăte de avertisment, silvicultorii au încercat să-i îndemne pe braconieri să se predea până la sosirea jandarmeriei. Cu toate acestea, braconierii au reuşit să dispară în momentul în care jandarmii au înconjurat zona. Într-un act de îndrăzneală, pe parcursul căutărilor, alţi braconieri au apărut într-un jeep, având o lumină foarte slabă pentru a nu fi detectaţi în întuneric. Atunci când au fost somaţi să oprească,

 » Aflați mai multe informații aici.