Fondatorul Alibaba cedează controlul asupra celui mai mare fintech din lume

Fondatorul gigantului chinez din domeniul comerțului electronic Alibaba, Jack Ma, va ceda controlul asupra Ant Group, cel mai mare fintech din lume, în cadrul unui proces de restructurare prin care miliardarul vrea să pună capăt presiunii organismelor de reglementare care a început în urmă cu doi ani, după anularea listării la bursă a Ant Group.

Ant Group este firma care operează aplicația de plăți mobile Alipay, cea mai mare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

CITEȘTE ȘI VIDEO ANPC retrage de la consum 2,8 tone de carne, din restaurante bucureștene. Șeful ANPC: Probabil, firme olandeze aduc carne refrigerată din America de Sud, o congelează cu lunile și o vând în România

Într-un comunicat de presă publicat sâmbătă, Ant Group, cu o gamă variată de operațiuni de la consumer lending și până la distribuirea de produse de asigurări, a informat că Jack Ma și ceilalți nouă mari acționar au căzut de acord când vine vorba de exercitarea drepturilor de vot, urmând să voteze în mod independent, arată Agerpres.

“Niciun acționar, singur sau împreună de alte părți, nu va avea controlul asupra Ant Group”, după restructurare, a precizat compania.

Comunicatul dezvăluie și structura anterioară a acționariatului societății, conform căreia Jack Ma controla, “indirect”, 53,46% din acțiunile Ant Group.

Fost profesor de limba engleză, Jack Ma deține în mod direct doar 10% din acțiunile Ant Group, o companie afiliată a gigantului e-commerce Alibaba Group Holding Ltd, dar a exercitat controlul asupra fintech-ului Ant Group prin intermediul vehiculului de investiții Hangzhou Yunbo, care la rândul său controlează alte două entități care împreună dețin pachetul majoritar de acțiuni la Ant Group.

Potrivit calculelor Reuters, după restructurare participația deținută de Jack Ma la Ant Group va scădea de la mai mult de 50% până la 6,2%.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on