Fondatorul proiectului “Străzi pentru oameni” a murit la doar 26 de ani

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 22:43

1542 citiri

Arhitectul George Vasiliu, un tânăr implicat în proiecte sociale și în politică, a murit luni, 2 ianuarie, la doar 26 de ani.

Anunțul a fost făcut de Andi Cârlan, pe Facebook.

”Dragul nostru George, un tânăr cu un suflet imens, președintele și coordonatorul Asociației Străzi pentru Oameni, s-a dus să coordoneze un alt proiect, în altă lume, după ce s-a luptat mai bine de doi ani cu cancerul.

A fost unul dintre cei mai curajoși și optimiști oameni pe care am avut onoarea să îi cunosc, și care nu a încetat să ajute alți oameni, nici când se simțea rău.

Acum trei zile mi-a scris că nu se simte bine. De astăzi nu îl mai doare. De astăzi ne doare pe noi”, a scris acesta pe Facebook.

George Vasiliu era coordonator la ”Străzi pentru oameni”, un ONG de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

Un mesaj în care și-a exprimat părerea de rău și condoleanțele a transmis și Laura D. Stifter.

”Un început de an cu vești oribile în USR: nu, nu în plan politic, ci într-un sens cu mult mai grav. Fondatorul proiectului “Străzi pentru oameni”, cel mai tânăr consilier local din USR, colegul nostru drag George Vasiliu a plecat dintre noi la vârsta de doar 26 de ani, după o boală în fața căreia a rezistat cu un optimism efectiv eroic.

Voi păstra mereu în suflet și în amintire delicatețea sufletească fantastică a acestui tânăr, maturitatea gândirii sale, precum și grija lui față de noi, colegii, anume să nu ne îngrijorăm pentru el. ”Voi fi bine”, ”în câteva săptămâni îmi revin”, ”să nu vă îngrijorați dacă nu răspund la unele mesaje,

 » Aflați mai multe informații aici.