Ford majorează investițiile în Marea Britanie pentru motoarele utilizate la fabricile din România și Turcia

scris astăzi, 17:21

Constructorul auto american Ford Motor Co a anunțat joi că va investi o sumă suplimentară de 180 milioane de euro în uzina sa de la Halewood, nordul Angliei, pentru a majora cu 70% producția de motoare destinate automobilelor electrice, urmând ca această uzină să furnizeze și motoarele pentru noile modele produse la uzinele din România și Turcia, transmite Reuters.

Grație acestor investiții, capacitățile de producție de motoare electrice ale uzinei de la Halewood vor crește de la 250.000 de unități pe an, până la 420.000 de unități pe an în 2024, a precizat al doilea mare producător auto american, arată Agerpres.

CITEȘTE ȘI FOTO Opel Astra lansează motorizarea complet electrică

„Acesta este un pas important în extinderea și transformarea noastră. Este de asemenea un acord important pentru afacerile Ford din Europa”, a declarat Tim Slatter, directorul pentru operațiunile Ford din Marea Britanie.

Ford s-a angajat să vândă doar autoturisme complet electrice în Europa începând din 2030 și doar utilitare complet electrice din 2035.

Tim Slatter a precizat că Ford intenționează să comercializeze nouă modele complet electrice în Europa în 2024 iar uzina de la Halewood va furniza motoarele electrice pentru cinci modele care vor fi asamblate la uzinele din România și Turcia, printre care se va număra și o versiune electrică a SUV-ului Puma.

CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate

Potrivit estimărilor, uzina de la Halewood ar urma să furnizeze motoarele pentru aproximativ 70% din cele 600.000 de vehicule electrice pe care Ford intenționează să le vândă anual în Europa, începând din 2026.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn,

 » Aflați mai multe informații aici.