Fosti directori în Apele Române, trimiși în judecată de DNA. Procurorii îi acuză de complicitate la abuz în serviciu

Marius Nechita, fost director al Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, nu ar fi avut drept să dețină această funcție, deoarece nu ar fi avut pregătirea de specialitate.

El este trimis în judecată de DNA pentru complictate la abuz în serviciu în formă continuată.

Alături de Nechita a mai fost trimis în judecată și Ioan Tănasă, fostul șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ din cadrul Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Siret. Acesta este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.

De asemenea, Marius Andrei Rîznic, fost șef al Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

Cum au ajuns Nechita și Rîznic șefi fără să îndeplinească criteriile de eligibilitate

Procurorii spun că, în cursul anului 2020, Răzvan Grigore Găină, directorul A.B.A. Siret, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi dispus și semnat mai multe documente (decizii, act adițional la contractul individual de muncă etc.) prin care inculpații Marius Andrei Rîznic și Marius Mihai Nechita ar fi fost numiți provizoriu la conducerea Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani respectiv a Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, în condițiile în care aceștia nu ar fi îndeplinit cerințele de vechime și experiență necesare pentru ocuparea acelor funcții.

O parte din documentele respective ar fi fost semnate și de inculpatul Ioan Tănasă, în calitate de șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ.

Unde lucrau cei doi înainte să fie șefi

Înainte de numirea în acele funcții,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on