Fostul comandant al Poliţiei Mizil, achitat în primă instanță pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual ⋆ Universul.net

Fostul comandant al Poliţiei Mizil, comisarul șef Marius Nicuşor Rotaru, a fost achitat în primă instanţă într-un dosar de trafic de minori, în care ofiţerul fusese deferit justiţiei pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi favorizarea făptuitorului.

Judecătorii Tribunalului Prahova au apreciat că în cazul primei acuzaţii, folosirea funcţiei pentru favoruri sexuale, fapta nu există. În schimb, Rotaru a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat doar pentru favorizarea făptuitorului, potrivit Adevărul.

În aceeaşi cauză, au fost condamnați alți doi bărbaţi, dintre care unul minor.

Florian Baicu a fost găsit vinovat pentru trafic de minori şi condamnat la 7 ani, 8 luni şi 245 de zile închisoare, conform portalului instanţelor de judecată. Baicu mai avea un rest de pedeapsă de executat într-un alt dosar similar, aceasta fiind explicaţia pentru condamnarea atât de mare. În plus, individul este în prezent arestat într-un alt dosar.

Instanţa a decis confişcarea de la Eduard Florian Baicu a sumelor de bani obţinute de pe urma fetelor traficate, după cum urmează: 210 lei, urmare a săvârşirii infracţiunii având ca persoană vătămată I. S.; 50 Euro, urmare a săvârşirii infracţiunii având ca persoană vătămată C. D. 11.000 lei, 3.500 lei şi 200 lei, urmare a săvârşirii infracţiunii având ca persoană vătămată C. E.

Al treilea inculpat, un băiat minor, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 4 ani.

În ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Rotaru, acesta urmează să facă şi muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Mizil sau al Serviciului Public de Asistenţă Socială Mizil, dacă soluţia dată de Tribunalul Prahova va rămâne definitivă.

Cele trei fete minore traficate de proxeneţii din Mizil nu s-au constituit părţi civile în dosar şi nu au cerut daune morale.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on