FOTO Orădenii construiesc pasaje subterane rutiere cu aceeași ușurință cu care la Iași se plantează panseluțe

Consilierii locali orădeni au aprobat, joi, proiectul pasajului subteran la intersecția str. Oneștilor și Tudor Vladimirescu cu Lăpușului, estimat la peste 61,9 milioane lei.
 Una dintre cele mai aglomerate instersecții de cartier, cea dintre Lăpușului, Oneștilor și Tudor Vladimirescu ar urma să fie amenajată cu un pasaj subteran, în contul unui proiect cu finanțare internațională.
Pasajul subteran va fi pe sub strada Oneștilor, în lungime de 41 metri. Proiectul se referă și la amenajări pe străzile Lăpușului și Tudor Vladimirescu, pe trasee de 1 km respectiv 130 m.

Consiliul local a aprobat, joi, costurile estimate pentru investiție și pentru terenul care va fi expropriat, aferent parcărilor magazinelor de pe colț, Lidl şi Penny. Valoarea votată: peste 61,9 milioane lei.

Banii ar urma să vină prin Programul Operațional Regional.
„Am pregătit din timp aceste proiecte, pentru ca în primăvara anului viitor să le putem depune pentru finanţare”, a declarat primarul Florin Birta.
Lucrarea ar putea începe în 2024, a mai spus primarul, anul viitor fiind rezervat pregătirii proiectelor tehnice de execuție.
„Astăzi (joi, n.r.) am mai făcut un pas important pentru a conecta orașul nostru cu autostrada A3, prin aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico- economici care prevăd realizarea pasajului subteran în intersecția str. Tudor Vladimirescu cu Lăpușului, pe sub str. Oneștilor. Realizarea acestui pasaj, alături de cel de pe str. Meșteșugarilor, aprobat anul trecut, și de un altul care ar urma să fie ridicat la intersecția str. Tudor Vladimirescu cu B-dul Decebal, va face posibilă traversarea orașului, din zona centrală spre autostradă, în doar câteva minute”, transmite primarul, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

Sursa: bihon.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on