FOTO Primele 15 tramvaie Astra Imperio au început să circule pe linia 41

Primele 15 tramvaie noi Imperio, Astra Arad, au început să circule, de sâmbătă, pe linia 41. Primarul general al Capitalei care a efectuat o scurtă călătorie cu unul dintre aceste tramvaie a declarat, ulterior, că „este un moment de bucurie pentru București” și a precizat că sunt în ultima fază dde achiziție 100 de autobuze electrice din bani europenei și 100 de troleibuze care vor fi cumpărate cu bani din Fondul de mediu.

„Este un moment de bucurie pentru București – primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziției 100 de autobuze electrice, bani europeni, ca tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din Fondul de mediu. De asemenea, o să lansăm curând achiziția pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanțare prin PNRR și, de asemenea, am mai depus și solicitări, dar suntem în competiție cu alte localități, pentru alte 44 de alte tramvaie și solicitare de finanțare pentru 150 de alte autobuze”, a afirmat Nicușor Dan, sâmbătă, scrie News.ro.

El a vorbit și despre sumele de achiziție pentru autobuze electrice și troleibuze care vor fi făcute din bani europeni sau nerambursabili.

„Am încercat în anii aceștia să ne concentrăm pe lucrurile importante, 200 de milioane de euro aceste tramvaie, 500 milioane de euro pentru are am lansat achiziția pentru modernizarea liniilor de tramvai, 50 de milioane euro autobuze electrice, 50 milioane de euro troleibuze. Asta înseamnă un miliarde de euro, bani europene sau nerambursabili pe care îi atragem prima oară pentru București”, a completat edilul general.

Societatea de Transport București STB SA a precizat, într-un comunicat de presă, că a instruit 91 de manipulanți care vor conduce acest nou model de tramvai.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on