Franța ia măsuri pentru a-și proteja librăriile

Librăria independentă deținută de Sophie Fornairon în centrul Parisului a reușit să supraviețuiască ofensivei Amazon grație unei legi franceze care împiedică oferirea de reduceri de prețuri la livrarea de noi cărți, dar cu toate acestea ea spune că abilitatea gigantului american de a oferi tarife mai mici la livrări reprezintă o problemă pentru micii librari, transmite Reuters.

Acum, Sophie Fornairon speră că o nouă lege avută în vedere de autoritățile de la Paris, care va stabili un preț minim la livrarea de cărți, va echilibra șansele în lupta dintre librăriile de vecinătate și gigantul comerțului electronic Amazon.

CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

“Este doar o revenire la un mediu concurențial egal. Nu suntem în pericol de a închide librăria în curând, dar lupta cu Amazon este una constantă”, spune Sophie Fornairon, proprietara librăriei Canal Bookstore din centrul Parisului, scrie Agerpres.

În replică, Amazon spune că noua lege, adoptată de Parlamentul francez, dar care nu a intrat în vigoare, îi va penaliza pe cei din zonele rurale care nu pot vizita cu ușurință o librărie și se bazează pe livrări. “Impunerea unui cost minim pentru livrarea de cărți va afecta puterea de cumpărare a consumatorilor”, susține Amazon.

CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

În țara lui Victor Hugo și Simone de Beauvoir, unde micile librării de proximitate sunt foarte prețuite, fiind considerate chiar “afaceri esențiale” cu prilejul carantinelor de anul trecut, aceasta este ultima măsură adoptată de autoritățile statului pentru a încerca să protejeze cultura națională de avansul marilor firme de tehnologie.

Peste 20% din cele 435 milioane de cărți vândute în Franța în anul 2019 au fost cumpărate online,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on