Franţa preia Preşedinţia semestrială a Consiliului UE / Mesajaul MAE român ⋆ Universul.net

© Ghislain Mariette / Présidence de la République

Franţa preia, pentru a 13-a oară, mandatul Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE. MAE salută acest fapt, precum şi obiectivele ambiţioase formulate de aceasta în raport cu agenda europeană pentru următoarele şase luni, subsumate motto-ului „Relansare, Forţă, Apartenenţă”, potrivit News.ro.

”Ministerul Afacerilor Externe salută preluarea de către Franţa, la 1 ianuarie 2022, a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene, precum şi obiectivele ambiţioase formulate de aceasta în raport cu agenda europeană pentru următoarele şase luni, subsumate motto-ului „Relansare, Forţă, Apartenenţă”. Asumarea de către Franţa a mandatului de Preşedinţie semestrială a Consiliului UE are loc într-un moment-cheie pentru viitorul Uniunii Europene, marcat atât de contextul complex generat de pandemie, cât şi de eforturile de refacere economică pe coordonatele combaterii efectelor schimbărilor climatice şi revoluţiei digitale, precum şi de consolidare a rezilienţei Uniunii, în baza valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei Uniunii, democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale. De asemenea, procesul de reflecţie demarat în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei completează contextul european aparte în care se derulează mandatul Preşedinţiei franceze a Consiliului UE”, anunţă MAE.

MAE îşi exprimă, în acest context, satisfacţia pentru angajamentul exprimat de Franţa, în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, de a acţiona cu hotărâre în beneficiul proiectului european şi al tuturor cetăţenilor Uniunii în scopul gestionării pandemiei şi a eforturilor de redresare economică, al avansării tranziţiei ecologice şi digitale, al promovării obiectivelor în plan social, al formulării unui răspuns eficient şi durabil la provocările determinate de migraţie, asigurând, totodată, o protecţie eficientă a frontierelor Uniunii, precum şi al proiectării obiectivelor de stabilitate şi prosperitate în vecinătate, în paralel cu promovarea unei Uniuni puternice în plan global.

Obiectivele pe care Franţa şi le asumă în plan european pentru acest semestru sunt concordante cu viziunea României privind necesitatea consolidării proiectului european pe baze de solidaritate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on