Frații Săndulache, proxeneții care au speriat Spania. Tinere puse să transporte droguri în vagin sau în lenjeria intimă

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 03:45

401 citiri

Doi dintre locoteneții temutei grupări de proxeneți Săndulache, care a acționat în Spania în perioada 2016 – 2017, au fost arestați preventiv la Constanța în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare spaniole din Oviedo.

Leonardo Vasilică Săndulache și Ionuț Săndulache au scăpat, însă, temporar de extrădarea în Spania unde au fost condamnați fiecare la câte 18 luni de închisoare cu executare. Motivul este reprezentat de faptul că ambii tineri, în vârstă de 22 de ani, sunt cercetați penal în România.

Pe 4 octombrie 2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât punerea în executare a mandatelor europene și predarea celor doi români autorităților spaniole doar după soluționare definitivă a cauzelor ce formează obiectul dosarului penal în care sunt cercetați pentru lovire și alte violențe, influențarea declarațiilor și amenințare.

În cazul în care, în respectiva cauză, se va pronunța o hotărâre de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare în regim de detenție, cei doi ar urma să fie predați după punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei la termen.

Supravegheau și transportau femeile obligate să se prostitueze

În Spania, cei doi au fost judecați pentru participare la o grupare infracțională și forțare la practicarea prostituției. Potrivit autorităților spaniole, Leonardo Vasilică Săndulache și Ionuț Săndulache au participat la recrutarea de tinere românce (cu vârste cuprinse între 18 și 20 ani), atât din România cât și de pe teritoriul Spaniei în scopul practicării prostituției.

Tinerele erau forțate să transporte substanțe narcotice ascunse în vagin sau în lenjeria de corp, în vederea comercializării și distribuirii clienților a două cluburi. Gruparea ce a acționat atât pe teritoriul Spaniei cât și pe teritoriul României, era foarte bine organizată,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on