Fudulia, soră bună cu prostia

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 16:56

2141 citiri

După ce Florin Cîțu și “echipa câștigătoare” s-au trezit din beție și și-au dat seama că tactica lui Klaus Iohannis este pierzătoare, țeparul de bănci pare să fi revenit la sentimente ceva mai bune față de USR. Ieri, premierul demis a coborât de pe piedestalul sau aurit la nivelul muritorilor de rând și, iată, a anunțat că, de data asta, treacă de la el, e de dispus să refacă coaliția cu USR și UDMR. Dar fostul premier plin pune două condiții:

  • 1. USR să recunoască faptul că actuală criză politică e din vina ei;
  • 2. coaliția să se refacă în jurul PNL.
  • Cu alte cuvinte, tot circul pe care Cîțu și echipa lui de lunatici, încurajați de Iohannis, l-au făcut, de o lună și jumătate încoace, n-a servit, practic, la absolut nimic, ci doar a prelungit inutil criza politică și a creat tensiuni suplimentare între partenerii coaliției. Orice elev din clasele primare putea să spună, din capul locului, că PNL nu poate guverna singur, având în vedere că liberalii nu au câștigat alegerile parlamentare, ci le-a pierdut, de fapt, în favoarea PSD. Klaus Iohannis a fost nevoit chiar să încalce Constituția pentru a însărcina PNL-ul cu formarea unui guvern, pentru că, în mod normal, prima opțiune ar fi fost PSD-ul și doar dacă acesta nu ar fi reușit să strângă o majoritate, abia atunci ar fi avut dreptul să încerce și PNL-ul.

    Dacă aș fi Dacian Cioloș, eu aș recunoaște că vina actualei crize politice e a USR, care l-a împiedicat, până în momentul demisiei în bloc a miniștrilor pluseriști, pe domnul Cîțu să folosească cele 50 de miliarde de lei din banul public drept mită electorală pentru a fi uns președinte al PNL.

     » Aflați mai multe informații aici.

    Posted on