Fugarul Cristian Rizea anunță că prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan îl susține

Fugarul Cristian Rizea anunță că prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține candidatura sa la primăria orașului Bălți din Republica Moldova. Rizea a postat pe Facebook și o fotografie împreună cu liderul liberal.„Îi mulțumesc vechiului meu prieten Rareș Bogdan europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL pentru vizită și pentru susținerea candidaturii mele la Primăria orașului Bălți!”, a scris Rizea, astăzi, pe pagina sa de Facebook, intitulată „Spovedania lui Rizea”. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a aflat, zilele trecute, în Republica Moldova, într-o vizită oficială. 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani şi opt luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Condamnarea a fost pronunțată în martie 2019.

Pentru a scăpa de încarcerare el a fugit în Republica Moldova. Rizea a obținut cetățenia moldovenească. Fostul deputat a pierdut această cetățenie pe 2 noiembrie 2020, atunci când fostul președinte Igor Dodon a semnat decretul prezidențial în acest sens. Imediat după decizia lui Dodon, Ministerul Justiției din România a trimis, pe 4 noiembrie 2020, Republicii Moldova o cerere de extrădare pe numele lui Rizea.

Mai mult, pe newsweek

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on