Furt din biroul Poliției. Motivul aberant pentru care un comandant de inspectorat a ajuns să fie judecat pentru abuz în serviciu

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 23:06

161 citiri

Mirel Dumitru, fostul șef al Inspectoratului Județean Mehedinți, a fost trimis în judecată în martie 2021 sub acuzația de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Comandantului de atunci al poliției județene i se reproșa că nu ar fi luat măsurile legale după ce un subordonat a raportat un furt de bani dintr-un birou.

Dumitru a fost suspectat că ar fi favorizat ofițerul acuzat de furtul banilor.

Două instanțe, Judecătoria Mehedinți și Curtea de Apel Craiova, au decis achitarea fostului comandant al IPJ Mehedinți, Mirel Dumitru, pe motiv că fapta nu există.

Fiind cercetat penal, comisarul Dumitru a fost înlăturat de la conducerea inspectoratului.

Întreaga poveste care s-a finalizat cu înlăturarea de la conducerea IPJ Mehedinți a comisarului Mirel Dumitru s-a petrecut în luna octombrie 2020.

Într-un din zile, șefa de cabinet a comandantului poliției a anunțat că din sertarul biroului său i-a dispărut suma de 381 de lei, bani personali. Femeia a mers direct în biroul lui Dumitru să se plângă de acest aspect, spunându-i șefului ei că bănuiește cine ar putea să fie autorul faptei.

Era vorba despre un coleg polițist, cu grad de ofițer, care avea probleme financiare. În plus acesta fusese văzut de secretară în timp ce ieșea din biroul șefei de cabinet cu o sumă de bani în mână. Ofițerul și-a recunoscut fapta, explicând să în ziua în care a luat banii era disperat, având datorii mari la chirie, dar că intenționa să-i aducă înapoi a doua zi. De altfel, ofițerul i-a înmânat banii femeii, explicând că a fost o rătăcire de moment și că așa ceva nu va mai face niciodată.

Cei doi s-au împăcat, iar comandantul Poliției Mehedinți a fost înștiințat că șefa lui de cabinet nu vrea să depună plângere penală și nici nu intenționează să facă vreun raport care ar fi dus la cercetarea disciplinară a colegului care-i luase banii din birou.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on