„Gaudeamus”, cel mai mare târg de carte s-a deschis în București. Zeci de mii de titluri îi așteaptă pe pasionații de lectură

Cel mai mare târg de carte al anului, „Gaudeamus”, s-a deschis în București cu zeci de mii de titluri, de la 200 de edituri.Târgul se bucură de succes în fiecare an, chiar dacă în statistici România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește lectura.

După seria de crize ce a marcat lumea în ultimii ani, unii s-au îndreptat spre lectura pentru a-şi regăsi echilibrul. Succes are de pildă “Mitul Normalităţii”, un studiu despre stres și influența lui asupra sănătății noastre.

Irina Marinescu, fondator editură: „Cred că toate aceste evenimente sunt pentru noi o oportunitate pentru a arde nişte etape și a ne uita mai mult în interior. Avem câțiva autori care te ajută cu blândețe să înțelegi ce e în spate, ce ți se întâmplă.”

Literatura premiată este și ea în topul preferinţelor. Indiferent de titlurile propuse, toate standurile au avut clienți. Unii au plecat acasă cu plasele pline de cărți.Târgul Gaudeamus din Capitală este deschis până pe 11 decembrie, la Romexpo.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on