George Simion, „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeților”. Reacția scriitorului Igor Bergler după ce liderul AUR a venit la el la Târgul de carte Gaudeamus

Igor Bergler și-a prezentat și el varianta privind interacțiunea cu George Simion de la Târgul de Carte Gaudeamus, scriitorul postând pe Facebook un mesaj deosebit de virulent și plin de derapaje la adresa susținătorilor și liderului AUR, pe care îl califică drept „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeților și al frustratilor de tot felul, al marginalilor și ratatilor”.Prima persoană publică ce a semnalat în spațiul public incidentul a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a scris despre el pe Facebook după ce i-a fost relatat de Nicolae Cotruț, ce era lângă Bergler în momentul în care Simion a venit la ei.

Potrivit acestuia, liderul AUR i-ar fi spus „Să vă dea Dumnezeu sănătate! …și familiei dumneavoastră”, primind replica „Asta cu familia e o amenințare de tip mafiot?”

Ulterior, Simion a prezentat și el o relatare a evenimentelor, afirmând că a salutat şi a fost „salutat de sute de oameni” și și-a cumpărat cărți „din domeniul istoriei şi politicii”.

Bergler a postat apoi propria poveste privind incidentul, relatând „celebra epopee comico-satirică”, pe care o pigmentează cu expresii deosebit de dure la adresa liderului AUR, pe care îl prezintă drept „maimuțoiul epigon al lui Zdrelea-Codreanu”.

Scriitorul afirmă că „s-a trezit la mai puțin de un metru cu un individ în costum, ușor gravid, care s-a repezit către noi cu mâna întinsă. Probabil a interpretat că suntem un fel de admiratori ai săi și că am înmărmurit de uimire când ne-am văzut obiectul adorației în care și oase, nesperat, direct în față noastră. Idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeților și al frustratilor de tot felul, al marginalilor și ratatilor care își transformă variile neputințe în ura față de tot ce îi depășește, era flancat de trei gorile (noi am crezut, după golul din privirile lor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on