Gigacaloria, scumpire cu 110 lei în București. Costul încălzirii unui apartament cu două camere ar putea urca la 1.600 de lei ⋆ Universul.net

Foto: Unsplash

Gigacaloria în București se scumpește cu 110 lei, o majorare care ar putea urca factura la încălzire a unui apartament de două camere la 1.600 de lei, pe perioada iernii. Primăria încă nu a decis dacă va păstra subvenția la nivelul de anul trecut sau o va majora, transmite Digi24. 

Locuitorii Capitalei vor plăti mai mult de la 1 noiembrie, pentru apă caldă și căldură. Deocamdată, nu se știe cu cât.

Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare, spunea primarul general Nicușor Dan, în 15 octombrie.

În momentul de față, o gigacalorie costă 490 de lei, iar bucureștenii plătesc doar 164 de lei. Restul e subvenționat de primărie.

De la 1 noiembrie, gigacaloria va fi 600 de lei. Sunt două variante:

1. Să se păstreze aceeași sumă subvenționată până acum, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti mai mult cu 110 lei gigacaloria.

2. Să se pastreze același procent de subvenție, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti mai mult cu doar 37 de lei gigacaloria.

Un calcul făcut de fostul RADET în 2018 arăta că un apartament de două camere are nevoie de 6,12 gigacalorii pentru a asigura o temperatură medie de 20 de grade în sezonul de iarnă. Asta înseamnă că bucureștenii vor plăti în această iarnă între 1.230 de lei și 1.676 de lei.

Oamenii reclamă că în apartamente nu au nici apă caldă, nici căldură și că toate caloriferele sunt reci.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on